Boechoutse lente

Boechoutse lente

12.05.2011 to 29.05.2011

François Blommaerts, Jan Bosschaert, Bram de Ceurt, David de Pooter, Koen Keersmaekers, Ellen Meulenpas, Jans Muskee, Karen Oger, Kevin Toelen, Maurice van den Dries, Bernard van Eeghem

 

Oh Boechout!

Op een zonnige dag speurde ik Boechout af op zoek naar erotiek.
Helaas... geen naakt te bespeuren. De beelden in het park geslachtloos, de mannequins in de etalages preuts ingepakt, de mensen in de straat deftig, geen rok in de onderbroek na wc-bezoek, geen openstaande rits, geen tepel uit de blouse...
Ik liep zelfs 20 keer door het park met fototoestel in aanslag doch goed verborgen onder mijn jas. Maar geen exhibitionist die zich aan mij wilde blootgeven.
Geen fuck, geen suck, geen ruck,
Geen tiet, geen piet, geen fliet...
Mijn fototoestel bleef werkloos, mijn broek droog.
Toen besloot ik het over een andere boeg te gooien en met mijn foto's Boechout op zijn inspiratieloze seksualiteit te wijzen. Ik fotografeerde de piemelloze engelen in het park, het icoon zonder borsten of penis om mensen weg te houden van de spoorwegberm en het geslachtloze mannentorso voor het gemeenstehuis.
Teleurgesteld zakte mijn blik naar de tekst onder het beeld en viel mijn oog op het woord BALLY. Alsof de ballen van het beeld langs zijn knieën tot onder zijn voeten gezakt waren en zich hadden omgevormd tot één geil woord. Ik ontdekte in diezelfde tekst ook nog een RUCK en toen ik in mijn enthousiasme mezelf in positie zette om de vondst te fotograferen, struikelde ik over één van de paaltjes die uit de wortels van het beeld priemden. De paaltjes die mij eerst doelloos leken aangeplant, gaven nu hun geheimen prijs. Wel tien penissen in een cirkel rond het beeld, met argeloze verfspatjes en al. Ik begon als een bezetene ze allemaal te fotograferen.
Plots kon ik er niet meer naast kijken, fallussen overal waar ik keek, schoten op uit de straatstenen. Soms sadomasochistisch met een roostertje om sigaretten op uit te doven, soms pervers met een kraantje om dorstige vrouwen te laven.
Hijgend zette ik mijn tocht verder. Ik zag eikels in de hekken rond de tuinen, borsten op verkeersborden en op de treinrails aan de spooroverweg om mannen op de treinsporen te lokken, een zalige dood tegemoet.

In de etalage van de bakker zag ik koffiekoeken liggen in de vorm van piemels waaruit de crème droop, klaar om met mijn wellustige mond te worden leeggezogen.
Plots zette mijn fantasie het op een drafje, of zag ik het nu echt? In een wachthokje op het perron stond een naakte vrouw, zelfs haar honden waren naakt.
De deur van het café om de hoek waaide open toen een klant met een lange jas de zaak verliet. Mijn blik zag nog net de stamgasten in adamskostuum aan de toog hangen.
Bij het binnengluren in een restaurant zag ik de serveuse met schort voorgebonden doch met billen bloot, haar borsten presenteren op een dienblad.
Hier moest ik wel binnenstappen. Op de kaart: Mosselen met mierikswortel, Tataki van tonijn, salade niçoise... niets bijzonder denk ik nog.

Naast me zaten twee dames. De chef voegde zich even bij hen.
"En dames, smaakt de Tataki van tonijn?" De brunette sneed de staart van een scampi en prikte het malse vlees op haar vork. Daarna stak ze deze vork in het nog rode rauwe vlees van de tonijn die perfect was dichtgeschroeid met een rand van zwarte sesamzaadjes. Het was een prachtig fotografisch plaatje als ze deze hap in haar mond met knalrode opgemaakte lippen liet binnen glijden. De lippen die erotisch op en neer bewogen tijdens het kauwen gingen lichtjes open. Een druppel jus gleed over haar lippen, kin en slanke hals naar beneden. De kok volgde de druppel in zijn tocht tussen de welgevormde boezem. Plots kwam hij tot het besef aan het gluren te zijn en vloog zijn blik naar de blondine wier gemeen lachje verried getuige te zijn van de chef zijn ongepast voyeurisme. Ook zij stak een stukje tonijn geflankeerd door het staartje van de scampi in haar mond. Haar gemeen lachje verdween plots als de smaken in haar mond explodeerden. De blondines ogen werden kleiner en haar pupillen groter.
"Mmm...", zei  ze zacht, zwoel, erotisch, exotisch...
"Mmm..."

De kok met vuurrood aangelopen gezicht keek de blondine onhandig aan wanneer deze haar blik oprichtte en kreunde:
"Oh... chef!"
Ik bestelde een glas Chardonnay en ook de tataki van tonijn.
Dorstig als ik was bestelde ik al gauw een tweede glas en ook een derde en misschien ook wel een vierde en vijfde. Ik kreeg een perfect gedresseerd bordje en stak een sappig stuk in mijn mond. Toen ook bij mij de smaken oraal explodeerden, stroomde mijn bloed met een ongekende snelheid door mijn aderen en een tinteling zette mijn vulva op een nooit eerder geëxploreerde diepte in vuur en vlam. Ik verlangde er naar dat de chef uit zijn keuken zou stormen om ook mij met zijn doordringende blik te observeren toen mijn benen zich opensperden en het zicht op mijn brandende vagina openbaarde.
Later op de avond zwalpte ik dronken en geil het restaurant uit en een vreemde kracht lokte me naar een dreef waar ik me op een bank neervlijde gehuld in nog enkele luttele kledingstukken.
De zwoele lentelucht gleed langs mijn bijna naakte lichaam en fluisterde met een hete adem in mijn oor. De takken van de bomen waren als armen die naar me reikten en de laatste kledingstukken van mijn lijf rukten. De bladeren als handen die mij overal betastte.
Bosnimfem, trollen en feeën doken op en bedreven de liefde met elkaar zoals in mijn wildste fantasieën.
Toen ik mijn blik oprichtte zag ik de geest van Moretus langs een boomstam naar beneden glijden waarna hij zich op mij stortte als een ervaren minnaar zacht en teder maar ook een tikkeltje ruw zonder brutaal te zijn.

Bij het krieken van de dag scharrelde ik de kledingstukken bijeen die ik nog terugvond en met een gelukzalige lach waar ik nog een week mee rond liep, zocht ik mijn weg naar huis.

Oh Boechout gij sloebertje, gij vunzigaard, gij geilste der geile dorpen.

 

Karen Oger